Verder lezen

Kennis over hoe ons brein werkt is een centraal element in AZR. Hier vindt u een aantal tips en links voor verder lezen.

Eigen werk:

Stop Denk Doe

BoekPersoonlijk leiderschap betekent dat je leidend kunt zijn in eigen gedrag op de momenten dat dit belangrijk voor jou is (in tegenstelling tot geleid worden door bijvoorbeeld angsten, impulsen of omstandigheden). Persoonlijk leiderschap is een voorwaarde voor welzijn en effectiviteit op elk vlak in het leven. In dit boek wordt een methode voor persoonlijk leiderschap neergezet die gebaseerd is op de beste wetenschap. Lees meer >>

 

 

Gezag – De wetenschap van macht, gezag en leiderschap

gezag_omslagHet oude leiderschap op basis van macht werkt niet meerin moderne organisaties. Om het beste uit mensen te halen heb je als leider gezag nodig. Gezag betekent dat mensen naar je luisteren omdat ze hier zelf voor kiezen, niet omdat het moet.Met gezag realiseer je niet alleen betere resultaten, het maakt het werk ook voor iedereen leuker, ook voor jou als leider. Zowel macht als gezag hangt samen met aangeboren instincten.Onze hersenen zijn echter niet geëvolueerd voor de realiteit van moderne organisaties. Hierdoor raakt ons instinct van slag – een mismatch. Het gevolg is een overvloed aan falende managers en de misvatting dat slechts weinigen in de wieg gelegd zijn om te leiden. In dit boek wordt uitgelegd hoe dit instinct werkt, waardoor het van slag raakt en hoe hier beter op in te spelen. Je leert zo gezag ontwikkelen in de meest onwaarschijnlijke omgeving: moderne organisaties.

Darwin voor managers

dvm_kaftSucces is in moderne organisaties steeds meer afhankelijk van ongrijpbare zaken als betrokkenheid, proactiviteit, leiderschap en creativiteit. Hoe dit te stimuleren is een van de grootste uitdagingen voor de hedendaagse manager. Nieuwe inzichten in hoe evolutie de menselijke geest heeft gevormd bieden hier concrete handvatten. In Darwin voor managers lees je hoe de evolutionaire psychologie de moderne manager te hulp schiet.